فهرست بستن

درب اتوماتیک

درب شیشه ای سکوریت چیست؟

درب های اتوماتیک چیست؟

این درب همان ‌طور که از نامش پیداست ، نوعی درب است که به صورت خودکار و با استفاده از نیروی الکتریسیته باز و بسته می‌شود. به همین دلیل این درب در اصطلاح با عنوان « درب برقی » نیز شناخته می‌شود.

از طرفی با توجه به نوع درب سیستم هوشمند سازی خاصی بر روی آن پیاده شده است. اغلب این درب‌ها به کمک سنسور چشمی‌ای که در بالای آن‌ها تعبیه شده است نزدیک شدن فرد را تشخیص داده و باز می‌شوند.

حساسیت این سنسور‌ها قابل تنظیم است و میزان نزدیک شدن افراد برای باز شدن درب را می‌توان تعیین کرد. همچنین درب‌ اتوماتیک با سرعت‌های مختلفی باز و بسته می‌شوند. این پارامتر با توجه به محل نصب درب و کارکرد آن متفاوت است.

درب اتوماتیک
درب اتوماتیک

 

فناوری عملکردی درب اتوماتیک

درب اتوماتیک بر اساس سه عملکرد فنی مکانیکی ، هیدرولیکی و پنوماتیکی کار می کنند.

در عملکرد مکانیکی ، درب اتوماتیک توسط چرخ دنده و گیربکس به حرکت در می آید ؛ درب اتوماتیک هیدرولیکی بر اساس تغییرات فشار سیالات و روغن عمل می کند و در مورد درب اتوماتیک پنوماتیک ، فشار گازی ، تعیین کننده حرکت درب می باشد. با توجه به نوع کاربری که در یک مکان بخصوص وجود دارد ، از یکی از انواع درب های اتوماتیک فوق با فناوری نامبرده، استفاده می شود.

ساختار تشکیل دهنده درب های اتوماتیک

  • تابلوی فرمان یا مرکز کنترل
  • مولد درب اتوماتیک
  • میکرو سویچ
  • فلاشرها
  • چشمی
  • ریموت
  • پایه درب برقی
  • قفل برقی
  • قفل مکانیکی

انواع درب اتوماتیک از نظر کارکرد

درب اتوماتیک الکترومکانیک

این نوع درب اتوماتیک به وسیله چرخ دنده و گیربکس کار می کند.

درب اتوماتیک هیدرولیکی

این نوع درب اتوماتیک به وسیله فشار روغن و فشار مایعات کار می کند.

درب اتوماتیک پنوماتیکی

این نوع درب اتوماتیک به وسیله فشار گاز یا فشار باد کار می کند.

 

درب‌های اتوماتیک با توجه به کارآیی و نوع عملکرد به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند که عبارتند از :

 

درب اتوماتیک شیشه‌ای :

درب شیشه ای اتوماتیک امروزه به دلیل دارا بودن مزایای زیاد خود توانسته جایگزین درب‌های قدیمی شود به همین دلیل امروزه از این گونه درب به خاطر زیبایی و کارایی آن در ساختمان‌های پرتردد مانند ساختمان‌های اداری، تجاری و… استفاده می‌کنند، شرکت آتی در توانسته با طراحی‌های فوق العاده و استفاده از فناوری‌های روز، زیباترین و باکیفیت ترین درب‌ اتوماتیک شیشه ای را طراحی و عرضه کند.

درب های شیشه ای اتوماتیک در دو مدل کشویی و لولایی قابل استفاده در مراکز عمومی و خصوصی مانند : هتل ، فرودگاه ، پاساژ و

فروشگاه ها می باشد.

باز و بسته شدن سریع و به موقع درب اتوماتیک شیشه ای ، درز بندی کامل و استفاده از قطعاتی که ضریب انتقال انرژی پایینی را دارا هستند. و میزان مصرف برق بسیار پایین اپراتور، موجب کاهش مصرف انرژی می شود.

درب اتوماتیک پارکینگ :

امروزه استفاده از درب اتوماتیک پارکینگ در اغلب ساختمان‌ها بسیار مشاهده می‌شود و این نوع درب‌ها با توجه به مزایا و کاربردهایی که دارند ، توانسته‌اند توجه طرف‌داران و علاقه مندان زیادی را به سمت خود جلب کنند.

درب‌هایی که برای ورودی پارکینگ ‌ها استفاده می‌شوند ، اتوماتیک یا برقی هستند و این امکان را به شما می‌دهند تا بتوانید به صورت خودکار از طریق کنترل از راه دور درب پارکینگ را باز و بسته نموده و به راحتی تردد نمایید.

درب‌های اتوماتیک پارکینگی علاوه بر ایجاد امنیت در مکان‌های مسکونی و اداری ، باعث می‌شوند ساختمان‌ها ظاهری مدرن و زیبا داشته باشند.

درب های اتوماتیک پارکینگی
درب های اتوماتیک پارکینگی

درب اتوماتیک کرکره‌ای :

درب‌ های اتوماتیک کرکره‌ای از دیرباز کاربردهای فراوانی داشته‌اند. این نوع درب‌ها در گذشته اغلب برای ورودی مغازه‌ها و فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفتند. امروزه اما انواع درب‌ اتوماتیک کرکره‌ ای در مغازه‌ ها ( کرکره برقی مغازه ای ) و همچنین پارکینگ‌ ها به کار می‌روند.

درب کرکره ای اتوماتیک از جنس‌های مختلفی نظیر فولاد ، آلومینیوم ، گالوانیزه فابریک و حتی برخی مواد اولیه شفاف ساخته می‌شود. این نوع درب در ابعاد مختلفی طراحی و تولید می‌شود. درب‌ برقی کرکره‌ای نیز به وسیله‌ی ریموت باز و بسته می‌شوند. امنیت این نوع درب‌ها نسبت به درب‌های کرکره‌ای معمولی بسیار بیشتر است.

درب اتوماتیک سکشنال :

طرحی نو از طریقه نصب و باز شدن کرکره که از از چند پنل آلومینیومی و یا پلی کربنات و… تشکیل شده است که توسط لولاهای فولادی به یکدیگر متصل می شوند که عموماً برای پارکینگ استفاده

می شود. درب سکشنال توسط ریل های جانبی قادر خواهند بود که از حالت عمودی در حالت باز به حالت افقی و موازی با سقف در حالت بسته درآیند ، بنابراین نحوه عملکرد سبب می شود تا بهترین میزان بازشو در عرض و ارتفاع حاصل آید. حالت باز و بسته شدن درب سکشنال سبب شده که این درب را با نام درب زیر سقفی بشناسند. استفاده از این درب برای تمامی اعضاء خانواده به راحتی انجام می شود. درب سکشنال دارای عملکردی آسان با ایمنی و عایق بندی مناسب در برابر آب دارد.

درب اتوماتیک سکشنال
درب اتوماتیک سکشنال

 

درب اتوماتیک کشویی :

درب اتوماتیک کشویی جزو رایج‌ ترین نوع درب‌های اتوماتیک شیشه‌ای می‌باشد که به لحاظ عملکرد ساده و نصب و کاربری آسان در مکان‌های پرتردد مانند بانک ها و ساختمان های تجاری مورداستفاده قرار می‌گیرد و میتواند حجم بالایی از ترافیک رفت و آمد را به راحتی پشتیبانی کند و به ‌صورت کشویی باز و بسته می‌شوند.

این درب ها یکی از ساده ترین و پر مصرفترین نوع درب های اتوماتیک نفر رو می باشند که به علت حرکت خطی و حداقل نیاز به فضا موجب استفاده بهینه از فضای موجود فروشگاه ها و اماکن عمومی می گردند.

در حالت استاندارد درب‌های کشویی اتوماتیک دارای ۲ لنگه ثابت و متحرک می‌باشند که با توجه به محل نصب امکان کم کردن لنگه‌های ثابت و متحرک نیز وجود خواهد داشت.

مراحل راه اندازی درب اتوماتیک به شرح زیر می باشد :

  • نصب تابلو و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی سیستم
  • تکمیل سیم بندی تابلو و تجهیزات سیستم آن
  • ریگلارژ کردن میکرو سوئیچ های مسیر حرکت درب
  • تست پله به پله ی مراحل باز و بسته شدن درب
  • تنظیم میکرو پروسسور روی حالت عملکرد مطلوب

نتیجه گیری :

درب های که در طی مقاله پیش رو به آن اشاره شد تنها بخشی از درب های اتوماتیکی به شمار می رود.

شما می توانید از درب شیشه ای ، درب های پارکینگی ، درب کرکره ای ، درب اتوماتیک سکشنال ، درب کشویی ، درب نیمه گرد و درب ریلی که تنها بخشی از این محصولات است بهره بگیرید. قیمت هر کدام از این محصولات متناسب با سبک طراحی و نوع متریالی که برای آماده سازی آن انتخاب می شود عموماً در نظر گرفته می شود. در نظر گرفتن استاندارهای ساخت و ساز، نصب درب و روند شروع بهره وری از آن ، کم کردن فرایند استهلاک کار در حین استفاده و عوامل بسیار دیگر در تعین قیمت درب اتوماتیک تأثیر گذار است.