فهرست بستن

شیشه سکوریت چیست

تولید اولین شیشه نشکن به سال 1929 در دنیا اتفاق افتاد که پس از آن پیشرفت های چشمگیری در  تولید شیشه سکوریت در دنیا صورت پذیرفت. اولین کارخانه شیشه سکوریت 50 سال قبل شروع به فعالیت کرد. در این زمان توسط دستگاه انجام نمی گرفت به صورت دستی تولید انجام می شد. در این مقاله می خواهیم بدانیم شیشه سکوریت چیست؟

معایب شیشه های معمولی

شیشه های معمولی در کنار مزایا و فواید فراوانی که دارند ، همواره با نقص ها و آسیب هایی شناخته می شوند . در راس این آسیب هاپایین بودن مقاومت و شکننده بودن آن ها است . هر ساله آمار فراوانی از حوادث مرتبط با شیشه گزارش می شود که منجر به آسیب هایجدی و جبران ناپذیری برای افراد می شود. آسیب هایی که فقط مربوط به افرادی که مستقیما با آن کار می کنند نمی شود ؛ به عبارت دیگراز آنجایی که شیشه، شیئی بسیار کاربردی است که تقریبا در تمام بناها و سازه های دست بشری به کار برده می شود، به همان میزان
تقریبا تمام افراد در معرض خطر های ناشی از آن از جمله شکستگی آن هستند. پس بهتر است بدانیم شیشه سکوریت چیست؟

شیشه سکوریت چیست
شیشه سکوریت چیست

شیشه سکوریت چیست؟

شیشه سکوریت یک نوع فرآیند است که عملیات حرارتی و گرمایی روی شیشه در کوره های مخصوص انجام می پذیرد. شیشه های خام پس از تولید و آماده سازی به سایز مورد نظر برش می دهند.  تمامی شیشه های خام  با دستگاه CNC  برش داده می شود  و دور تا دور شیشه را ابزار زده می شود که برچسب سفارش مشتری از ابزار لول براق  تخت براق، تراش 5 سانت تا 4 سانت (یا ابزارهای مختلفی از قبیل ابزارهای کنگره، زنجیره، یک پله، دو پله، سه پله و … اعمال کنیم که البته این دسته از ابزارها معمولا برای رومیزی استفاده می گردد و در این راستا کاربرد بیشتری دارد) استفاده می شود و در مرحله بعدی در صورت نیاز جاسازی و سوراخ کاری روی شیشه از جاسازی دایره با دستگاه سوراخ زن  یا جاسازی بزرگ از قبیل مربع، مستطیل یا دایره اعمال می کنیم. در واقع بعد از آماده سازی کامل شیشه خام، پیشینه ها را درون کوره سکوریت قرار می دهیم، کوره سکوریت تخت افقی مزایای بسیاری نسبت به کوره های عمودی vertical دارد.

تفاوت شیشه سکوریت با شیشه معمولی

اما چندین سال است که متخصصین و تکنسین های مرتبط با صنعت شیشه، اقدام به طراحی و ساخت نوعی خاص از فرایند عملیات حرارتی روی شیشه کرده اند که علاوه بر داشتن تمام فواید و مزایای شیشه های معمولی، عاری از نقص ها و معایب این گونه از شیشه ها باشند و آن ها را با عنوان «شیشه سکوریت» معرفی کرده اند. مهمترین اختلاف و وجه تمایز شیشه سکوریت و شیشه های معمولی، استحکام بالاتر و امنیت قابل ملاحظه شیشه سکوریت می باشد.

به عبارت دقیق تر، با اینکه ممکن است در ظاهر، این دو نوع شیشه کاملا شبیه هم به نظر برسند، اما شیشه سکوریت با ضخامت های یکسان مقاومتی بیشتر از ۴ برابر ( و بسته به نوع آن تا حتی ۱۰ برابر ) شیشه های معمولی دارد و در برابر ضربه و فشار، مقاومتی بسیار بیشتر از خود نشان می دهد.
نکته مهم و قابل ملاحظه دیگری که می توان به آن اشاره کرد، امنیت شیشه های سکوریت می باشد. اگر ضربه و فشار وارده بر شیشه های سکوریت به قدری زیاد باشد که منجر به شکستن آن گردد، شیشه سکوریت به صورت ذراتی بسیار ریز و البته غیر برنده در می آید، در حالی که شیشه های معمولی به صورت قطعات نسبتا بزرگ و بسیار برنده و خطرناک در می آیند و این تمایز، تبدیل به امتیازی بزرگ برای شیشه های سکوریت شده است به طوری که تقاضا برای این نوع از شیشه ها به صورت فزاینده ای در سراسر جهان ایجاد شده است.
وجه تمایز دیگر شیشه های سکوریت نسبت به شیشه های معمولی، مقاومت این نوع از شیشه ها در برابر حرارت و گرما می باشد. حتما دیده یا شنیده اید که شیشه های معمولی چطور در برابر تغییرات ناگهانی دما آسیب پذیرند و در برابر شوک های حرارتی، شکسته می شوند یا ترک بر می دارند. اما جالب است بدانید که شیشه های سکوریت علاوه بر امتیاز های قبلی، ویژگی منحصر به فرد دیگر آنها این است که می توانند تا حدود سه برابر بیشتر از شیشه معمولی تغییرات گرمایی و شوک حرارتی را تاب بیاورند.امتیاز مهم دیگر شیشه های سکوریت، مقاومت و ممانعت آنها از انتقال اشعه مضر UV است.

شیشه سکوریت

شباهت شیشه سکوریت با شیشه معمولی

 ابعاد شیشه های خام و سکوریت مانند هم است یعنی اگر سایز یک شیشه خام 100 سانتی متر در 5 سانتی متر باشد بعد از سکوریت نیز سایز تغییر نمی کند. وزن شیشه های خام و شیشه سکوریت کاملا یکسان و بدون تغییر در یک سایز مشخص است. در واقع هر متر مربع به اندازه یک میل را باید در 2.5 کیلوگرم ضرب کرد تا وزن شیشه بدست بیاید. بر فرض وزن شیشه 5 میل با ابعاد 1 متر مربع معادل 12.5 کیلوگرم و شیشه 10 میل با ابعاد 1 متر مربع 25 کیلوگرم است که در حالت سکوریت و خام یکسان است. یک قطعه شیشه خام و یک قطعه شیشه سکوریت است با شرایط یکسان از قبیل: کارخانه تولید کننده یکسان، ضخامت یکسان، سایز یکسان، نوع ابزار دور تا دور یکسان و حتی جاسازی یکسان از لحاظ رنگ هیچ تفاوتی با یکدیگر نمی کند.

شیشه های خام و سکوریت با شرایط یکسان که در بالا ذکر دارای شفافیت یکسان است. در واقع فرآیند سکوریت کردن شیشه هیچ تاثیری در شفافیت ندارد. 2 قطعه شیشه سکوریت و خام همسان از لحاظ ضخامت نیز با یکدیگر تفاوتی ندارد. بر فرض که یک قطعه شیشه 4 میل بعد از سکوریت نیز همان 4 میل باشد. فرآیند سکوریت هیچ تاثیری روی ابزار دور تا دور و جاسازی شیشه ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *